У Харкові до пам'ятника партизанам поклали квіти

Покладання квітів до пам'ятника Підпільникам і партизанам, розташованому на вул. Артема, пройшло сьогодні, 22 вересня.

У покладанні, приуроченому до Дня партизанської слави, взяли участь представники міської влади, ветерани, школярі. Секретар Харківської міської ради Олександр Новак звернувся до присутніх від імені міського голови Геннадія Кернеса і побажав всім миру і благополуччя.

«Вже 15-й рік ми відзначаємо це свято. Серед мільйонів учасників партизанського руху є і наші земляки - харків'яни. Для мене, як людини, яка народилася пізніше цих подій, патріотичне виховання формувалося на книгах, фільмах, присвячених підпільному руху в роки Другої світової війни. Ми будемо робити все, щоб і нинішнє підростаюче покоління не забувало про подвиг партизанів. Окремо хочеться звернутися до ветеранів. Ми завжди будемо робити все, щоб ви відчували себе в місті Харкові комфортно», - звернувся до присутніх Олександр Новак.

Зазначимо, що в повоєнний час у Харкові проживало близько 200 ветеранів-підпільників. Колишні партизани об'єдналися в організації, які діють і зараз. Саме харківська організація запропонувала заснувати в країні це свято - День партизанської слави, яке відзначається щороку 22 вересня.

/Files/images/_22.09.2015collage.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 126