Семінар для вихователів-методистів

12 квітня 2016 року в дошкільному закладі №119 відбувся семінар для вихователів - методистів дошкільних навчальних закладів Київського району м. Харкова з теми: «Народознавство як складова педагогічного процесу в дошкільному навчальному закладі».
Учасники семінару мали можливість ознайомитись з системою роботи педагогічного колективу ДНЗ №119 з питань впровадження в навчально-виховну роботу з дітьми основ національно-патріотичного виховання, яке базується на витоках українського народознавства та з матеріалами досвіду педагогічного колективу, який був представлений на міському конкурсі-огляді державних та національних куточків в навчальних закладах м. Харкова.
Слухачам семінару були представлені різні форми роботи з дітьми, а саме:
· інтеграційних підхід до вирішення навчальних завдань з логіко-математичного розвитку із закріпленням знань дітей про народні казки;
· фрагмент фольклорного свята з використання обрядових пісень та народних танців;
· екскурсії міні-музеями та фото-виставками дошкільного навчального закладу: «Мій Харків» - з включенням фрагменту заняття гуртка з англійської мови; «Харків спортивний», «Українська оселя» та «Народні промисли України»;
· інсценізації народної казки «Коза-дереза» на «Подвір᾿ї українського селянина».
В практичній частині учасники семінару мали можливість перевірити свою народознавчу компетентність та ерудованість, даючи відповіді на питання тематичної анкети, та опрацювати інтерактивну дидактичну гру «Українське народознавство», розроблену творчою групою дошкільного закладу. Крім того, ними були розроблені моніторингові завдання з визначення досягнень дітей за змістовними напрямками народознавства.

/Files/images/_ A95.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 192