Семінар для вчителів історії

21 квітня 2016 року на базі Харківської гімназії № 172 Харківської міської ради Харківської області відбувся семінар для вчителів історії ЗНЗ району за темою «Національно-патріотичне виховання на уроках суспільнознавчих дисциплін».
У межах семінару заступник директора з навчально-виховної роботи Домокош Ольга Андріївна презентувала досвід роботи гімназії щодо національно-патріотичного виховання, вчителі гімназії Ткаченко Т.В. та Біла Л.В. розповіли про свою роботу у напрямку формування готовності учнів до самореалізації в процесі патріотичного виховання та формування патріотизму на уроках суспільнознавчих дисциплін.
Під час практичного блоку учасники семінару відвідали майстер-класи вчителів гімназії. Учитель історії Рожнова Ірина Іванівна висвітила досвід роботи за темою „Геоекологічна ситуація і охорона природи на Харківщині”. Формуванню активної громадянської позиції був присвячений майстер-клас Білої Любові Володимирівни. Учні 11 класу презентували свій погляд на глибинні питання: „Я і сім'я”, „Я і суспільство”, „Я і держава”. Ткаченко Тетяна Валентинівна продемонструвала майстер-клас, присвячений історичній постаті у визвольній боротьбі українського народу.
Під час семінару вчителі історії району відвідали шкільний музей бойової слави та музей побуту Слобожанщини. В музеї бойової слави представлені цікаві історичні експонати, особисті речі та нагороди із сімейних колекцій, пам'ятки історії, отримані за результатами опитування населення, листування з ветеранами. Особливого колориту музею побуту Слобожанщини надають вироби гончарів, вишиванки, українські рушники. Матеріали музеїв завжди доступні для самостійного ознайомлення учнів, використовуються педагогічним колективом закладу при проведенні уроків мужності, уроків історії, виховних годин.
Наприкінці семінару було зроблено акцент на ефективних формах і методах роботи з національно - патріотичного виховання підростаючого покоління.

/Files/images/_ A99996.jpg/Files/images/__ 1.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 126