Круглий стіл для соціальних педагогів

24 лютого 2017 року відбувся круглий стіл для соціальних педагогів загальноосвітніх навчальних закладів за темою «Проблема бездоглядності та безпритульності в українському суспільстві – важливий напрям діяльності соціального педагога у ЗНЗ», метою якого було підвищення компетентності соціальних педагогів щодо здійснення профілактики дитячої бездоглядності та безпритульності.
Під час проведення круглого столу було заслухано виступ завідувача сектору Служби у справах дітей по Київському району Оганової В.В., яка розповіла учасникам про напрями та зміст діяльності Служби у справах дітей з подолання дитячої бездоглядності та безпритульності у районі, шляхи співпраці з навчальними закладами району з даного питання.
Також було висвітлено нормативно-правові аспекти проблеми бездоглядності і безпритульності, надано загальну характеристику та проаналізовано причини виникнення даного явища, визначено спектр проблем і перелік дискусійних питань щодо цієї проблеми.
Під час дискусії учасники круглого столу обговорили, проаналізували та обмінялись думками щодо суперечливих питань з профілактики соціального сирітства, бродяжництва, бездоглядності та безпритульності серед дітей та підлітків.
У ході круглого столу його учасники розробили спільні рекомендації для соціальних педагогів щодо профілактики дитячої бездоглядності та безпритульності у загальноосвітньому навчальному закладі.

/Files/images/_2017/_24.02.2017.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 189