МОН планує більш ефективно використовувати кошти на НУШ

У бюджеті на 2019 рік закладено ще 1 млрд грн на обладнання початкової школи. Про це, спілкуючись з тренерами, які проводять підвищення кваліфікації вчителів у межах реформи НУШ, сказала міністр освіти Лілія Гриневич.

«На 2019 рік закладено ще 1 млрд грн на обладнання початкової школи, гадаю, наступного року ці інвестиції використовуватимуться ефективніше», – сказала Лілія Гриневич.

За її словами, зараз для Міністерства освіти надзвичайно важливо отримати зворотній зв‘язок від педагогів і дещо переглянути перелік рекомендованого для закупівлі обладнання.

У свою чергу тренери НУШ також розповіли, що цього року було багато невизначеності щодо закупівель.

«Школи у Львові самі вирішували, що закуповувати. Було очевидно, що трохи не звикли до такої кількості грошей та можливостей. Просто розгубилися. Окрім цього, на школи гроші прийшли тільки в липні і було мало часу, щоб все зробити. Думаємо, що наступний рік піде краще», – розповіла директор львівської школи «Дивосвіт», тренер НУШ Анна Байовська.

Міністр освіти зазначила, що в 2019 році освітнє відомство спробує ще раніше віддати гроші на місця, але все залежить від управлінської спроможності місцевої влади.

Кiлькiсть переглядiв: 79