Інформаційно-роз’яснювальні зустрічі щодо дотримання вимог законодавства про працю

Інспектори праці Адміністрації Київського району сумісно з фахівцями відділу соціально – трудових відносин Головного управління Держпраці у Харківській області та соціального захисту населення Адміністрації Київського району продовжують проводити інформаційно – роз’яснювальну роботу щодо дотримання вимог законодавства про працю.

У грудні 2019 року, з метою підвищення рівня обізнаності молоді у своїх трудових правах, серед учнів 10-11 класів деяких шкіл району були проведені інформаційно – роз’яснювальні зустрічі.

Майбутнім працівникам було наголошено, що праця неповнолітніх, які не досягли 18 років, врегульована трудовим законодавством. У трудових правовідносинах прирівнюються у правах до повнолітніх. Однак, у галузі охорони праці та робочого часу, надання відпусток та деяких інших умов праці неповнолітні користуються рядом законних пільг.

Під час зустрічей фахівцями Головного Управління Держпраці були розповсюджені листівки – пам’ятки щодо працевлаштування неповнолітніх відповідно до чинного законодавства України.

За результатом заходу молодь прийшла до висновку, що відсутність цивілізованих трудових відносин позбавляє працівників цілого ряду соціальних гарантій як сьогодні, так і в майбутньому. Тому всі, хто шукає роботу, повинні бути відповідальними, поважати себе та вимагати безпечну та гідну працю, та бути відповідальними перед суспільством і державою.

Кiлькiсть переглядiв: 109