Заняття районного батьківського клубу "Скарбничка мудрості"

24 лютого 2020 року відбулося чергове заняття районного батьківського клубу "Скарбничка мудрості". Заняття проходило на базі спорткомплексу "ВЕЛОЦЕНТР" не випадково, бо тема заходу була присвячена, хвилюючій для усіх батьків, темі "Здоров'я дитини. Фізичний розвиток і формування характеру дитини. Скандінавська ходьба для всієї родини".

На заході була присутня начальник Управління освіти адміністрації Київського району Куценко Тетяна Володимирівна, яка привітала усіх присутніх і наголосила на тому, як важливо змалечку приділяти увагу зміцненню здоров'я дитини. Також перед батьківською громадськістю виступила головний спеціаліст Управління освіти адміністрації Київського району Губарєва Інна Дмитрівна і розказала про профілактику травмування дітей в урочний та позаурочний час. На захід також був запрошений головний інспектор Київського РВ м. Харкова ДСНС України в Харківській області Пономаренко Олег Валентинович, який розповів про поведінку дітей та дорослих біля водойм під час відлиги та при виявлені вибухонебезпечних предметів. Також на заході були присутні голови батьківських рад Холодногірського, Новобаварського, Шевченківського, Московського, Слобідського районів та представники закладів дошкільної та загальної середньої освіти району.

Григор'єва Лада Володимирівна, спеціалист з фізичної культури та спорту, біотерапевт, інструктор ЛФК, керівник навчального центру Скандинавської ходьби розказала про кисневе голодування у дітей, вплив мобільного телефону, планшета на осанку дитини. Лада Володимирівна дала рекомендації батькам щодо використання дітьми гаджетів та розповіла, як здоров'я дитини залежить від осанки та взуття і навела приклади симптомів у дітей, що повинні викликати занепокоєння батьків. Разом з батьками вона виконала вправи для укріплення спини, на гнучкість, для загального фізичного розвитку, які необхідно виконувати і дорослим, і дітям. Лада Володимирівна познайомила усіх присутніх з основними моментами скандинавської ходьби і продемонструвала, як при цій ходьбі знімається навантаження зі спини, працюють ікроножні м'язи і, як підтримується фізичне здоров'я людини.

Директор спорткомплексу Суліма Вікторія Володимирівна провела екскурсію по Велоцентру, показала сучасне обладнання для тренування спортсменів і просто людей, які хочуть підтримувати своє здоров'я. Наприкінці усі бажаючі мали змогу потренуватися скандинавській ходьбі і отримали від цього велике задоволення.

Переглянути фотогалерею

/Files/images/___2020/20200224 2.jpg /Files/images/___2020/20200224 4.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 178