Святкування Масляної

01 березня 2020 року на Північній Салтівці були організовані веселі святкування проводів зими та зустрічі весни ясної, у яких взяли участь жителі мікрорайону, працівники закладів освіти Київського району. Захід пройшов під патронатом депутата Харківської міської ради, голови Адміністрації Київського району Харківської міської ради Казанжиєвої Неллі Василівни. Було представлено концертну програму за участю творчих колективів Центру дитячої та юнацької творчості № 3 та популярної української співачки Марії Горобцової. Усі мали змогу поласувати млинцями та взяти участь у цікавих конкурсах.

Також 29 лютого та 1 березня працівники закладів освіти району взяли участь у святкуванні Масляної на площі Свободи, де відбувся великий концерт "Масляну сім днів гуляєм" за участю творчих колективів всіх 9-х районів міста. Пісенні та танцювальні номери присвятили кожному з днів перед Великим постом - понеділку «Зустріч», коли прийнято пригощати гостей млинцями, вівторку «Загравання», коли вибирають наречених і сужених, розповіли про середу - найсмачніший день масляного тижня, «розгульний» четвер, п'ятничні вечорниці у тещі та традиційні суботні посиденьки у зовиці. Завершили програму «Прощеною Неділею», коли в останній день Сирного тижня прийнято просити вибачення за всі заподіяні кривди.
Харківський міський голова Геннадій Кернес відвідав інтерактивний майданчик нашого району. Після цього він привітав усіх гостей свята.

Закінчилося масове гуляння спаленням опудала Марени - символу зими.

Переглянути фотогалерею

Кiлькiсть переглядiв: 214