Участь у флешмобі «Розірви коло насильства»

Цьогоріч Харків разом із чотирнадцятьма іншими містами України долучився до проєкту Фонду Організації Об’єднаних Націй у галузі народонаселення «Міста, вільні від домашнього насильства».

У рамках проєкту було проведено загальноміську вуличну акцію "Розірви коло насильства - Харків вільний від насильства". Акція відбулась одночасно в дев'яти районах м. Харкова.

Педагогічні працівники Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 Харківської міської ради Харківської області, інспектори відділу зв'язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції, куратори Київського району Черкашин Данило Михайлович та Калоянц Джаміля Аріфівна долучилися до акції та взяли участь у флешмобі «Розірви коло насильства», яка проходила у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Організатором акції у Київському району був керівник комітету у справах сім'ї, молоді та спорту по Київському районі Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міської ради.

Під час флешмобу учасники встали у коло, в центрі якого розміщений логотип у вигляді долоні, і потім символічно його розірвали, закликаючи тим самим зупинити насильство.

Основна ідея флешмобу - звернути увагу громадян, суспільства, що насильство зазвичай носить систематичний характер, а ті хто потерпають, часто не звертаються по допомогу і навіть не вважають себе жертвами.

Ця акція була присвячена Міжнародному дню проти насильства щодо жінок, який щорічно відзначається 25 листопада.

Довідка: жінки-активістки всього світу з 1981 року відзначали 25 листопада День проти насильства, а в 1999 році Генеральна Асамблея ООН оголосила цю дату Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства стосовно жінок.

Кiлькiсть переглядiв: 182