Профілактичний захід за участю патрульної поліції та ДСНС

16 вересня 2021 року у Харківській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №16 Харківської міської ради Харківської області імені В.Г. Сергєєва та Харківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 37 Харківської міської ради Харківської області було проведено профілактичний захід "День з працівником поліції та рятівником".

Головною метою такого заходу було проведення інформаційно-профілактичної роботи з учнями та виховання у дітей навичок правильних дій при виникненні надзвичайних ситуацій.

Співробітники відділу зв'язку з громадськістю Управління патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції та відділу запобігання надзвичайним ситуаціям по Київському району Харківської міської територіальної громади Харківського районного управління ГУ ДСНС України нагадали учням правила дорожнього руху, основні правила безпеки життєдіяльності, роз'яснили причини, через які найчастіше виникають надзвичайні події, пожежі і як себе поводити, щоб запобігти цьому.

Дітям було продемонстровано роботу патрульної машини, роз'яснено звукові та світлові сигнали цієї машини. ДСНСники показали спорядження пожежного, роботу спецтехніки та продемонстрували подачу води при гасінні пожежі. Діти мали змогу відчути себе рятівниками. Вони приміряли захисний одяг, каску, рукавиці пожежного, потримали пожежну сокиру в рухах, яка допомагає у роботі рятівника, та мали змогу подати воду через пожежний рукав та загасити уявну пожежу.

Подібні заходи дуже корисні і дають змогу ефективно знизити кількість надзвичайних ситуацій за участю дітей.

Переглянути фото

Кiлькiсть переглядiв: 87