Розпочали роботу Школи розвитку лідерів учнівського самоврядування

У жовтні 2021 року розпочали роботу Школи розвитку лідерів учнівського самоврядування на базі закладів вищої освіти у змішаному форматі (онлайн/ офлайн).

Представники учнівського самоврядування закладів загальної середньої освіти району обирають школу розвитку з урахуванням особистих цілей, уподобань та інтересів. Так, на базі Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова відвідують найвідомішу школу розвитку «Мер міста», яка цього року об’єднала в собі 2 напрями: «Європейські урбаністичні студії» і «Технології енергоефективності у місті». Слухачі школи зустрічатимуться з видатними особистостями – управлінцями і бізнесменами, які зможуть поділитися власним досвідом і відповісти на актуальні запитання. «Освітня платформа «Шкільний омбудсмен» продовжує роботу зі шкільними омбудсменами – учнями та дорослими, акцентуючи увагу на ролі омбудсмена в якості медіатора у вирішенні конфліктів та вживанні превентивних заходів для запобігання їх виникненню. У цьому навчальному році школа «Юний інспектор з безпеки» розширилася і об’єдналася зі школою «Юний еколог» ), створивши «Школу цивільної та екологічної безпеки». Нова колаборація під загальною назвою StartUp, Business & International Economics Beketov School навчатиме слухачів мудрощів у галузі підприємництва та економіки і складатиметься з трьох модулів: «Підприємництво та електронний бізнес», Startup&business Beketov school, «Автостопом по міжнародній економіці». Родзинкою цього навчального року можна вважати «Студію фізичного розвитку «Simplythebest», яка включатиме в себе 3 секції: «Армрестлінг», «Футзал», «Волейбол». Школярі матимуть можливість гармонійно поєднувати розумове та фізичне вдосконалення.

Але, окрім великих шкіл загального спрямування «Бекетівський» пропонує також більш спеціалізоване навчання для школярів, які мають конкретні професійні вподобання: «Моделювання дорожнього руху», «Школа юного геоінформатика та управлінця нерухомістю», «WaterSchool», «Енергія глибин».

На базі Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна продовжили роботу «Школа журналіста», «Школа юного краєзнавця», «Соціологічна майстерня», на базі Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця – «Школа проєктів».

Учні, які цікавляться економічними явищами та процесами, актуальними питаннями оподаткування в умовах цифровізації економіки, обрали для себе відвідування «Таx_School Kharkіv», заняття проводять фахівці Головного управління Державної податкової служби у Харківській області.

Бажаємо школярам отримати нові, цікаві та корисні знання чи то в онлайн-, чи то в офлайн- форматі. Бо, як довів досвід минулого періоду, ніякі карантини, локдауни і суцільний онлайн не перешкодять головному – спілкуванню тих, хто прагне до знань, і тих, хто прагне знаннями ділитися.

Переглянути фото
Кiлькiсть переглядiв: 117