Заходи для вчителів та учнів ХЗОШ №164 у рамках проведення занять "Цивільний захист у кожний клас”

16 листопада у рамках проведення занять "Цивільний захист у кожний клас” фахівці ВЗНС по Київському району ХМТГ ХРУ Головного управління ДСНС в області провели онлайн-заняття для вчителів та виховний захід для учнів старшої вікової групи Харківської загальноосвітньої школи № 164.

Під час зустрічі провідний фахівець відділу забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій у м. Харкові центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС України в Харківській області Пономаренко Олег Валентинович, розказав педагогам та дітям основні правила безпеки життєдіяльності, навів основні причини, через які найчастіше виникають надзвичайні події, зокрема за участі дітей, та розказав алгоритми дій при пожежах та інших надзвичайних ситуаціях. Рятувальники докладно розповіли дітям і дорослим про наслідки необережного поводження з вогнем, при виявленні боєприпасів часів минулих воєн, пустощів біля водойм тощо. Спілкуючись з учнями, фахівці зауважили, що головною причиною загибелі і травмування людей в екстремальних ситуаціях є розгубленість і, навіть, паніка, коли людина не знає, як собі дати раду. У таких ситуаціях потрібно діяти швидко, не роздумуючи. В першу чергу зателефонувати до Служби порятунку. Щоб займання загасити на початковій стадії підручними засобами, треба уміти користуватись вогнегасником. Знати, де у квартирі безпечні місця, щоб перечекати поки приїдуть батьки або рятувальники, знати порядок евакуації з квартири і будинку тощо.

Крім цього, Олег Валентинович звернув увагу дітей та педагогів на те, як правильно поводитися, коли надзвичайна подія виникла у громадському місці, і, зокрема, у школі.

Захід пройшов у дистанційному режимі на платформі ZOOM у робочій, довірливій атмосфері.

Такі зустрічі дуже корисні та запам'ятовуються дітьми надовго, а отримані знання допоможуть зберегти власне життя та допомогати оточуючим під час надзвичайних ситуацій.

/Files/images/___2021_2022/16112021.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 127