Засідання районної колегії

25.11.2021 на базі Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 36 Харківської міської ради Харківської області відбулось розширене засідання районної колегії, в якому взяли участь начальник сектору ювенальної превенції Харківського районного управління поліції № 1 Головного управління національної поліції Коновалов Артемій Володимирович, керівники закладів загальної середньої та дошкільної освіти району.

З метою вироблення рішень щодо підвищення результативності діяльності закладів освіти району у напрямі протидії булінгу та насильству, пропозицій з питань підвищення якості підготовки учнів до ЗНО в закладах загальної середньої освіти району, удосконалення роботи з військово-патріотичного виховання на засіданні було детально проаналізовано питання:

  • «Організація протидії і попередження булінгу та іншим проявам насильства в закладах освіти»;
  • «Підсумки участі випускників 11-х класів закладів загальної середньої освіти району всіх типів та форм власності у зовнішньому незалежному оцінюванні — 2021»;
  • «Проблеми та шляхи їх вирішення у сфері військово-патріотичного виховання».

Коновалов Артемій Володимирович нагадав учасникам колегії про актуальність проблеми щодо агресивних проявів у міжособистісних стосунках дітей, учнівства. Зауважив, що сьогодні явища булінгу фіксують не лише в учнівському середовищі, а й, навіть, у дошкільному та позашкільному, що насилля та булінг можна подолати лише спільними зусиллями, продовжуючи конструктивну взаємодію між закладами освіти та поліцією.

На колегії був представлений досвід роботи закладу дошкільної освіти № 413 щодо організації роботи з протидії булінгу та насильству, досвід роботи закладів загальної середньої освіти №62 та ХПНВК "Ліцей Професіонал" щодо підготовки учнів до ЗНО. Начальник Управління освіти Куценко Тетяна Володимирівна акцентувала увагу присутніх на необхідності посилення уваги керівників до питань, що були розглянуті на колегії, та визначенні керівниками першочергових кроків для створення в закладах безпечного розвивального середовища.

Окрему увагу на колегії було приділено питанню посилення військово-патріотичного виховання, формуванню в учнів почуття патріотизму та громадянської свідомості. Заступник начальника Управління освіти Ліпейко Володимир Іванович нагадав присутнім про важливість систематичної роботи, узагальнення та поширення ефективного досвіду з цього питання.

Захід пройшов у конструктивній доброзичливій атмосфері.

/Files/images/___2021_2022/SAVE_20211125_161021.jpg/Files/images/___2021_2022/SAVE_20211125_161037.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 166