Заходи з нагоди Міжнародного Дня пам'яті жертв Голокосту

З нагоди Міжнародного Дня пам'яті жертв Голокосту у закладах загальної середньої освіти Київського району пройшли виховні заходи.

Проведено виховні години для учнів 5-11 класів: «Пам’ять Бабиного Яру», «Злочини без терміну давності», «Холокост на Харківщині». Учителі історії провели тематичні уроки історії України для учнів 7-9 класів «Причини масовго знищення населення України у роки Другої світової війни", "Голокост - трагедія ХХ століття, тощо. Учні познайомилися з поняттями «голокост» та «антисемітизм», історією гоніння єврейського народу. Згадали про Бабин Яр, у якому в часи німецької окупації України були розстріляні 33 771 людей. Таким чином ми вшановуємо пам'ять про багато мільйонів євреїв, ромів і представників інших меншин, які під час Другої світової війни віддали життя за свою національність.

Довідка. Для відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту обрали 27 січня. Саме цього дня у 1945 році війська першого Українського фронту звільнили один із найбільш нацистських таборів смерті — Аушвіц-Біркенау на території Польщі. За оцінками науковців, через нього пройшло 1,3 мільйона людей. Майже усі з них загинули. Зараз Аушвіц став символом нацистських злочинів. Україна доєдналася до відзначення цієї дати тільки у 2012 році, попри те, що була однією з шести країн-ініціаторів прийняття основного документа.

/Files/images/___2022/InShot_20220127_175658641.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 158