Методичний калейдоскоп для вчителів російської мови

08 лютого 2022 року відбувся методичний захід для вчителів російської мови у формі методичного калейдоскопу в онлайн-режимі.

Шейко Ірина Юріївна, учитель російської мови та зарубіжної літератури Харківської спеціалізованої школи № 133 представила матеріали з досвіду роботи за темою «Розвиток критичного мислення на уроках російської мови в старших класах».

Завадська Лариса Михайлівна, учитель російської мови та зарубіжної літератури Харківської спеціалізованої школи № 170 познайомила з досвідом роботи та своїми наробками за темою «Формування комунікативно-мовленнєвої компетентності в учнів на уроках російської мови».

Учасники зустрічі розглянули особливості застосування технології розвитку критичного мислення як засобу формування ключових компетентностей учнів та методичні прийоми, використання яких може урізноманітнити процес осягнення художнього твору («Подвійний щоденник», «Фішбоун», «Ромашка Блума», «Бортовий журнал» тощо); познайомились з різноманітними прикладами завдань, які спрямовані на формування у школярів навичок мовної компетенції («Літературознавчий словничок», «Літературний диктант- вікторина», «Диктант-детектив», «Творчі ігри-естафети», «Хвилинка мудрості» тощо).

Педагоги активно долучились до обговорення проблеми, як побудувати урок, на якому б можна було максимально залучити дітей до співпраці, активізувати їх навчально-пізнавальну діяльність як запоруку міцних знань та формування мовленнєвої компетентності.

/Files/images/___2022/Screenshot_11.jpg/Files/images/___2022/Screenshot_12.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 95