День Української Державності

28 липня 2022 року українці вперше святкують День Української Державності. Освітяни Київського району та учні закладів освіти приєдналися до відзначення цього свята.

У дистанційному форматі було організовано онлайн-виставки художньої та наукової літератури становлення України. Для учнів організовано проведення онлайн-бесід, тематичних годин спілкування, вікторин на тему державоутворення нашої країни, її понад тисячолітньої історії.

Також з учнями було організовано проведення онлайн майстер-класів із виготовлення поробок, що символізують нашу Україну.

Довідка: День Української Державності встановлено Указом Президента від 24 серпня 2021 року. Ця пам'ятна дата акцентує увагу на спадкоємності України від держави Володимира Великого з її столицею в Києві. Саме тому для відзначення Дня державності була обрана дата 28 липня, коли в Україні відзначають також День хрещення Русі-України: введення християнства стало цивілізаційним вибором і зумовило історичний зв'язок українських земель із Європою.

День Української Державності в ХСШ № 17

/Files/images/___2022/День Української Державності.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 118