Всесвітній день гуманітарної допомоги. Індійсько-Українська онлайн-конференція

Щороку, 19 серпня, з ініціативи ООН, відзначається Всесвітній день гуманітарної допомоги, головна мета якого - підкреслити необхідність співпраці держав під час збройних конфліктів, природних катаклізмів, глобальних катастроф, привернути увагу суспільства до різноманітних криз в різних країнах світу. Одним із завдань, актуальних в наш час, є залучення молоді до обговорення даного надважливого питання, залучення її до пошуку можливих шляхів подолання проблем!

Юні миротворці, волонтери та педагоги Харківської гімназії № 55 долучилися до онлайн-конференції, яка об'єднала молодь України та Індії. Конференція була організована представником керівництва групи шкіл Ашока, Індія, професором, доктором Дінешем Сабнісом, AGM Activity Ashoka Group of Schools та Генеральним секретарем індійської делегації AISP SPIA, за активного сприяння та при координації керівництва ГО "Об’єднання миротворців ООН, учасників міжнародних операцій та інвалідів війни», Україна, Харків.

Учасники конференції мали можливість поспілкуватися та ознайомились зі світовими стандартами гуманітарного реагування, встановленими для Індії та України, з впровадженням їх в умовах надзвичайних ситуацій, у тому числі в умовах повномасштабної збройної агресії проти України, принципами надання гуманітарної допомоги, такими як: принципи забезпечення захисту WASH (вода, санітарія, гігієна), забезпечення житлом, здоров’я, харчування тощо. Учні ХГ № 55 поділились спогадами про те, як самі долучалися до допомоги тим, хто цього потребує, стали волонтерами разом з батьками у надзвичайно складний для держави час.

Зустріч відбулась активно, в атмосфері взаємоповаги, взаємної підтримки, під час обговорення було внесено пропозицію щодо розробки спільних проектів для підтримки миру в усьому світі учнями закладів освіти Індії та України.

Продовжуємо плідно працювати, обмінюватися досвідом, налагоджувати контакти та креслити перспективи для подальшої співпраці у справі миру, планування та вирішення гуманітарних питань! Наші думки є початком наших дій!

/Files/images/___2022/55.jpg

.

.

.

Кiлькiсть переглядiв: 179