День Соборності України

22 січня - особлива дата в історії України. У цей день ми відзначаємо два важливих свята - проголошення Української Народної Республіки та Акт Об'єднання українських земель. 105 років тому, 22 січня 1918 року, українці проголосили незалежність своєї держави і створили Українську Народну Республіку. А рівно через рік відбувся Акт злуки УНР і Західноукраїнської Народної Республіки.

Сьогодні, через трохи більше століття після проголошення Акта Злуки, ми об’єднані у відстоюванні своєї незалежності і держави. А після перемоги над російським агресором Україна відновить свою соборність.

Соборність невіддільна від державності, суверенітету й незалежності народу, які є фундаментом для побудови демократичної держави, запорукою виживання й існування нації.

Головна традиція в День Соборності - це живий ланцюг, який українці вибудовують, символізуючи об'єднання українських земель і державну єдність.Історія цієї традиції починається в 1990 році - тоді живий ланцюг простягнувся з Києва до Львова та Івано-Франківська, Стрия, Тернополя, Житомира та Рівного. Відтоді це стало доброю традицією, яку щороку влаштовують у різних куточках України.

І хоча сьогодні учні закладів освіти не мають можливості взяти один одного за руки та побудувати живу стрічку, наші освітяни створили віртуальний ланцюг єдності. В кожній школі, в кожному класі відбулися заходи, присвячені Дню соборності України. Це і бесіди про історію свята, і тематичні години спілкування, і виставки малюнків та поробок. Під час виховних годин було проведено вікторини, конкурси на кращого знавця історії України. Діти ділилися найбільш цікавими фактами про Україну, пригадували українські прислів’я та приказки, створювали найкращі побажання своїй улюбленій країні. Фото доступні за посиланням.

Представники учнівського самоврядування об’єднали всі школи Київського району та створили відео, присвячені Дню Соборності України «Ми - одна країна». Це відео стало «стрічкою єдності», що об’єднало не тільки мешканців Київського району і міста Харкова, а й увесь світ. Бо наші діти зараз живуть у різних куточках Землі.

Вітаємо всіх з Днем Соборності України! Щиро бажаємо завжди любити свою країну, пишатися своєю історією та своїм народом. Нехай Україна буде гордим птахом у зграї світових країн, нехай щодня дарує українцям свободу думки, відчуття щастя, мир та світлу надію.

/Files/images/___2022-2023/День Соборності України.jpg

Привітання від лідерів учнівського самоврядування до Дня Соборності України.

Привітання від лідерів учнівського самоврядування до Дня Соборності України.

Учнівське самоврядування м.Харкова Київського району до Дня Соборності України- "Ми - одна країна"

З днем Соборності України! (7-Б клас Харківської гімназії № 55)

Вітання з Днем Соборності України від учнів ХСШ № 133

Вітання з Днем Собоності України від учнів ХЗОШ № 52

Кiлькiсть переглядiв: 99