Міжнародний день млинця

Міжнародний день млинця (International Pancake Day), або Масляний вівторок (Shrove Tuesday) – особливий день, який відзначають в багатьох країнах світу. Кожна країна має свої особливі традиції в святкування цього дня, але всіх об’єднує головне кулінарне дійство — приготування млинців на пательні та смакування ними. Випадає це свято завжди на вівторок, в залежності від року – в лютому або в березні. Цей вівторок передує початку 40-денного Великоднього посту.

Млинці люблять всі – одне лише нагадування про їхній смак та аромат викликає апетит. Це втілення смачної, звичної домашньої їжі. Млинці популярні в усьому світі під різними назвами, вони бувають різного розміру, з різними соусами та смаками. Мабуть, немає на цій планеті такої людини (а якщо така і є, то ми її не знаємо), яка не любить млинці. Ще б! Адже млинці, це улюблене частування з дитинства.

Зрештою, Міжнародний день млинця – оптимістичне, веселе свято, яке до того ж настає напередодні весни. Воно не обтяжує нас зайвими труднощами чи проблемами, а вимагає лише доброго настрою, гарного апетиту та дружньої компанії. Тому вихованці дошкільних закладів Київського району вирішили долучитися до цього свята та поділилися своїми вміннями святкувати цей день.

Більше фото за посиланням.

Кiлькiсть переглядiв: 52