Онлайн майстер-класи педагогічних працівників закладів дошкільної освіти

З 14 по 24 лютого 2023 року в закладах дошкільної освіти пройшли онлайн майстер-класи педагогічних працівників, які поділилися своїм досвідом з колегами інших закладів дошкільної освіти Київського району.

14 лютого 2023 року на платформі Google Meet відбувся онлайн майстер-клас для практичних психологів та педагогів ЗДО за темою «Валіза власних ресурсів», який проводила практичний психолог ЗДО № 123. Багато думок: що взяти з собою в валізу, навіщо це, легка вона чи тяжка, що саме необхідне в житті людини…

17 лютого 2023 року в ЗДО № 123 відбувся онлайн майстер-клас «Формування соціального досвіду дошкільників на основі національно-патріотичного виховання». Виховання патріотизму, формування ціннісного ставлення до держави, українського народу, його мови, розширення знань дітей про державні та народні символи України, народні свята, флешмоб «З днем вишиванки. Моя Україно!!!» та ін.

17 лютого 2023 року в ЗДО № 374 відбувся онлайн майстер-клас «Використання пісочної терапії в розвивально-корекційній роботі з дітьми з особливими потребами. Всім педагогам дуже сподобався майстер-клас, особливо нова методика малювання обома руками одразу. Педагоги дізналися про те, що пісочна терапія заспокоює дитину, допомагає розслабитися, отримати позитивні емоції, також можна використати манку в якості піску (занурити руку в крупу, сховати іграшку, малювання цифр, літер або візерунків), занурення обох рук і зробити одночасно візерунки обома руками. Манку або пісок можна підфарбовувати.

20 лютого 2023 року в ЗДО № 464 відбувся онлайн майстер-клас для педагогічних працівників. Темою майстер-класу було актуальне та важливе питання «Артикуляційна та дрібна моторика в розвитку дітей дошкільного віку з вадами мовлення». Вона доступно та змістовно розповіла про особливу роль дрібної та загальної моторики в мовленнєвому та інтелектуальному розвитку дітей. Ірина Віталіївна розповіла, за допомогою якого дидактичного матеріалу можна розвивати тактильно-моторні відчуття, сенсомоторику, аналізаторну систему, формувати навички самообслуговування, навички практичної діяльності. Також учитель-логопед розповіла про шляхи вдосконалення проведення артикуляційної гімнастики, запропонувала подивитися відео, які вона створює для цікавої та невимушеної атмосфери під час проведення своїх занять.

22 лютого 2023 року в ЗДО № 180 відбувся онлайн майстер-клас "Сучасні підходи до формування національно-патріотичних цінностей у дітей". Створення розвивального середовища, напрямки роботи з дітьми, види роботи з дітьми, робота з дітьми в умовах воєнного стану – вся інформація була дуже корисною та цікавою.

24 лютого 2023 року в ЗДО № 2 відбувся онлайн майстер-клас для педагогів за темою «STREAM технології в освітньому процесі закладу дошкільної освіти». Дуже сподобалася притча, дізналися що таке сторітелинг, завдання сторітелінгу, прийоми мотивації, правила сторителінгу, вправа «Пʼять літер» Джані Родарі. Приклад роботи по карткам – оповідка Про Щедрика і капусту, вправа «Придумай казку» - яка цінність має ця історія? Чого вона вчить? Який ефект матиме? Вправа «Хмаринки думок». Вислів «Мобільність педагога» - було над чим подумати.

24 лютого 2023 року в ЗДО № 2 відбувався онлайн майстер-клас музичного керівника «Онлайн інструменти дистанційної діяльності музичного керівника ЗДО щодо художньо-естетичного розвитку дошкільників». У своєму майстер-класі доповідач представила принципи використання інтерактивних дошок, різноманітних онлайн застосунків для створення відео-та звичайних презентацій, опитувань та тестування, створення інтерактивних ігор, віртуальних подорожей, розваг, анімованих персонажів, ритмічних оркестрів тощо (Padlet, Mentimeter, Wordwall, Pinterest, PowerPoint Presentation, YouTube, ToonyTool тощо). Майстер-клас супроводжувався онлайн-прикладами з участю усіх слухачів.

Дякуємо доповідачам за змістовні виступи та висвітлення робіт з дітьми та педагогами. Є над чим задуматися, поміркували, багато чого усвідомити та підвищити свій педагогічний рівень.

/Files/images/___2022-2023/123 вихователь-методист.jpg/Files/images/___2022-2023/180 вихователь.jpg/Files/images/___2022-2023/photo_5458528753610245771_y.jpg/Files/images/___2022-2023/зображення_viber_2023-02-20_13-37-37-538.jpg/Files/images/___2022-2023/A4E8EA9E-7204-43EF-8867-927C18141E38.jpeg

Кiлькiсть переглядiв: 117