Пункт харчування на базі Харківської гімназії № 172

Північна Салтівка. Північна околиця міста Харкова – найбільший мікрорайон, де до 24 лютого 2022 року жило понад 300 тисяч людей. Цьому району Харкова найбільше дісталося під час масових артилерійських атак, чи не кожен будинок тут зі слідами від снарядів.

Навесні будинки, із порожніми вікнами і почорнілими стінами, були схожі на вигорілі вулики. Зараз Північна Салтівка нагадує шпаківні - вікна багатоповерхівок забиті фанерою і дерев'яними дошками.

Але насправді Салтівка жива. Люди й досі мешкають там, де, здається, вижити неможливо. Після того, як ЗСУ відтіснили загарбників від міста, до житлового масиву почали повертатися його жителі. Розпочалося відновлення енергопостачання, водопостачання, теплових мереж.

Харківська гімназія № 172, яка була прихистком харків’ян у найтемніші часи російського вторгнення, і зараз допомагає мешканцям Північної Салтівки. Тут працює пункт гарячого харчування, який забезпечує бажаючих готовими обідами.

За підтримки Харківської міської ради, Адміністрації Київського району в пункті харчування є все необхідне: якісні та свіжі продукти, які завозяться щодня, запаси води. Пункт забезпечено генераторами на випадок відсутності світла, облаштовано дров’яну піч.

Люди приходять з 11.00 до 14.00. На обід, зазвичай, отримують гарячий суп чи борщ, м’ясну страву, гарнір, овочі, хліб – проста їжа, але смачна й гаряча. Один день – це близько 750 обідів. Бажаючих багато, бо є в мікрорайоні проблеми і з водою, і зі світлом. Мешканці висловлюють щиру вдячність за підтримку в такий складний час.

/Files/images/___2022-2023/MyCollages.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 54