Святкування Шевченківських днів

В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті і з великою любов’ю та повагою передає з покоління в покоління. Для українців такою святинею є видатний український поет, прозаїк, драматург, художник, політичний і громадський діяч, натхненник національних ідей, провідник добра, волі, щастя і правди – Тарас Шевченко. Все його життя і творчість були присвячені Українському народу. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими.

Березень – місяць Шевченківських свят, в межах якого в закладах загальної середньої, позашкільної освіти району в онлайн режимі відбулись Шевченківські тижні, тематичні заняття, години спілкування «Ти з нами, Тарасе», літературно – музичні композиції, розгадування кросвордів, конкурсина кращих читців творів Шевченка, малюнків, стіннівок, виставка ілюстрацій до творів Кобзаря «Вірші Шевченка очима дітей».

11 березня 2023 року відбулися онлайн-урочистості з нагоди Шевченківських днів в Україні, у межах яких було здійснено відзначення переможців обласного етапу ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, ХХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та ХХІІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої».

Серед переможців 7 учнів Київського району:

- Песчанський Єгор, учень 6-го класу Харківської гімназії №55 (І місце),

- Футорняк Поліна, учениця 3-го класу Харківського педагогічного ліцею № 4 (І місце),

- Яндола Евеліна, учениця 9-го класу Харківської гімназії №55 (І місце),

- Клубань Ілля, учень 8-го класу Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №164 (ІІ місце),

- Скобелєва Даніела, учениця 10-го класу Харківської гімназії №172 (ІІ місце),

- Білоусова Уляна, учениці 4-го класу Харківської гімназії № 172 (ІІ місце),

- Шемелев Йосип, учень 11 класу Харківської гімназії № 1 (ІІ місце).

Пишаємося нашими учнями та бажаємо їм перемоги на Всеукраїнському етапі мовно-літературних конкурсів!

Щиро вітаємо учителів української мови та літератури, які підготували учнів до конкурсів: Надточій Ірину Володимирівну та Смірнову Ларису Володимирівну (ХГ №55), Можин Галину Анатоліївну (ХЗОШ №164), Каменську Ірину Вікторівну та Чамату Наталію Миколаївну (ХГ №172), Єфіменко Наталю Володимирівну (ХПЛ № 4), Бурму Ніну Генріхівну (ХГ № 1) і бажаємо міцного здоров’я та нових успіхів!

Ім’я Великого Кобзаря вписане золотими літерами в історію України. Через віки промовляє до нас слово великого поета, надихає нас, дає нам силу та мужність і нагадує, що ми – українці, що ми є народом.

Нехай звучить українська мова над мирним небом рідної України!

Більше фото за посиланням.

Урочистості з нагоди Шевченківських днів в Україні

Кiлькiсть переглядiв: 89