Команда юних пожежників-рятувальників з ХГ №172 завітала до 9-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Харкова

29 березня команда юних пожежників-рятувальників з Харківської гімназії № 172 «Агенти безпеки» завітала до 9-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Харкова.

Хлопці та дівчата з команди ДЮПР 172-ї гімназії прийшли, аби вивчити рятувальну справу безпосередньо у професіоналів-рятувальників. Тож для них провели цікаву і пізнавальну екскурсію пожежною частиною. Рятувальники відчинили всі двері, навіть ті, де написано «Стороннім вхід заборонено».

Діти на власні очі побачили, як працює диспетчер, який приймає виклики і надсилає підрозділи ДСНС до місця надзвичайної ситуації, де рятувальники приймають їжу, відпочивають, тренуються, проводять дозвілля. У гаражі вони роздивились рятувальну техніку, ознайомились з її оснащенням і рятувальним інструментом, дізнались про тактичні можливості підрозділу ДСНС, який має таку техніку на озброєнні. Кожен мав змогу приміряти бойовий одяг та спорядження, потримати рятувальне приладдя, посидіти за кермом пожежної машини.

А потім — власноруч за допомогою справжнього пожежного ствола подати воду в осередок умовної пожежі. Діти в захваті від зустрічі із справжніми професіоналами рятувальниками і вдячні їм за гостинність.

До рятувальників завітала команда юних вогнеборців

/Files/images/___2022-2023/172.2.jpg/Files/images/___2022-2023/172.1.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 24