День Європи

Сьогодні Україна вперше долучається до відзначення Дня Європи, свята, яке традиційно 9 травня символізує в Європейському Союзі та інших країнах мир та єдність на континенті. 8 травня президент України Володимир Зеленський підписав указ про щорічне відзначення свята в Україні. «Сьогодні єдність на нашому континенті наближає нас до відзначення першого дня нашого миру. І правильно буде разом з усією вільною Європою відзначати День Європи. Це буде День Європи, яка підтримує українців усі дев’ять років російської агресії та вже 439 днів повномасштабного вторгнення. Це буде День Європи, яка допомагає нам боротися на всіх напрямах. Це буде День Європи — нашої союзниці. Це буде День Європи — нашої, частиною якої Україна завжди була, є і буде», — наголосив президент.

Заклади освіти Київського району долучилися до відзначення Дня Європи. Вчителі провели ранкові зустрічі, інформаційні хвилинки, години спілкування, на якихдізналися про історію виникнення цього свята, найцікавіші факти про країни ЄС.

Спільно з Харківською обласною бібліотекою з метою поглиблення знань учнів про Європейський Союз, формування в учнів європейських цінностей, розуміння основних принципів толерантності в закладах пройшли заходи, присвячені Дню Європи. Діти з задоволенням взяли активну участь втематичній вікторині.

Учениця ХСШ № 62 Алевтина Ляхно стала переможцем першого рівня ІІ туру Євровікторини у межах комунікаційної кампанії #РазомЗберігаємо #РазомТворимо від Представництва ЄС в Україні, яка проводилася в рамках проекту «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні» з метою збереження культурної спадщини і культурного розмаїття в Україні.

Фотозвіт за посиланням.

Кiлькiсть переглядiв: 35