Представники району взяли участь в урочистих та пам'ятних заходах з нагоди 21-ї річниці відзначення Міжнародного Дня миротворців ООН та 75-ї річниці початку миротворчих операцій ООН

З 26.05.2023 року по 04.06.2023 року на запрошення Президента міжнародної асоціації Миротворців ООН «Солдати миру» AISP-SPIA Лорана Аттар-Байру, за сприяння Директорату міжнародних молодіжних програм AISP-SPIA та при координації керівництва Громадського Об'єднання миротворців ООН, юні миротворці ХГ № 55 – Анастасія Скрипка, учениця 10 класу, Андрій Гаранич, учень 5 класу, та учениця 11 класу ХСШ № 17 Соня Кулалаєва взяли участь у складі харківської делегації в урочистих та пам'ятних заходах на території Палацу Націй, у Штаб-квартирі ООН, з нагоди 21-ї річниці відзначення Міжнародного Дня миротворців ООН та 75-ї річниці початку миротворчих операцій ООН.

Цього дня ООН вшановує службу миротворців, відзначає стійкість громад, де здійснюються миротворчі місії, які продовжують прагнути до миру, незважаючи на численні перешкоди. Це кампанія, яка закликає кожного приєднатися до глобального руху за мир.

Під час Церемонії, що проходила в стінах та на території Палацу Націй, біля пам'ятника загиблим миротворцям ООН, почесне право носити один із головних атрибутів заходу - блакитний шолом, разом з юними миротворцями із Індії та Франції випало Скрипці Анастасії (ХГ № 55). У ході конференції «Що я можу зробити для миру» відбулися виступи представників делегацій, в тому числі юних миротворців, звучали доповіді щодо реалізації проєктів в галузі культурного обміну, спорту, націлених на встановлення, відбудову, сприяння та укріплення миру та недопущення конфліктів в майбутньому.

У своєму зверненні до присутніх керівник делегації від України, Директор міжнародних молодіжних програм AISP-SPIA Сергій Самойлов, зазначив: «Якщо ми хочемо досягти справжнього миру в усьому світі, то треба починати з дітей. Саме з них, з тих, кому ми, старше покоління, ветерани повинні залишити світ у спадок! Ті програми, проєкти, які були створені та реалізовуються завдяки SPIA, зокрема «Школа миру», «Юний миротворець», є життєво необхідними! Я з гордістю спостерігаю, як ці ідеї популяризуються у різних країнах, на різних континентах – ідеали світу, поваги до прав людини».

Під час неформального спілкування юні миротворці та педагоги, члени делегацій з України, Індії, Франції виявили багато спільного у поглядах на побудову мирного майбутнього для всього людства, звернувши увагу, що тільки разом, сумісними діями, проєктами в галузі освіти, спорту, вивчення історії та культури народів, просвітництва, миротворчості можна досягти цієї мети. Під час екскурсійної програми учасники відвідали Ліонський зоопарк та пам'ятки цього дивовижного міста, також відвідали Прагу, Відень, Париж, де мали можливість ознайомитися з пам'ятками цих славетних міст, кожне з яких має свою історію, яка гармонійно вплетена в історію загальносвітову!

Бажаємо юним миротворцям успіхів у миротворчій діяльності!

Фото доступні за посиланням.

Кiлькiсть переглядiв: 78