День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

26 лютого 2024 року відзначається 10 років спротиву окупації Криму. Саме в цей день у 2014 році в Сімферополі відбувся масовий мітинг, організований Меджлісом кримськотатарського народу. Кримські татари, українці, представники інших національностей відважно вийшли під будівлю Кримського парламенту на підтримку територіальної цілісності України, на захист своєї свободи та демократії.

До Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя у закладах освіти Київського району були проведені тематичні заходи у режимі онлайн: інформаційні хвилинки «Крим. Хронологія окупації»,«Що ми знаємо про анексію Криму?», виховні години «Крим – це Україна», уроки історичної пам’яті «День початку кримського спротиву», лекції «Автономна Республіка Крим: традиції, культура, релігія», бесіди «Події в Криму очима дітей», години спілкування «Місце української держави у світовій спільноті», «Героїчні сторінки в історії територіальної цілісності України», засідання у форматі «круглого столу» за темами: «Крим–дев’ять років спротиву», «Теоретичні та практичні проблеми етнонаціональних відносин в Україні на сучасному етапі», також було організовано тематичні виставки художньої та публіцистичної літератури, фотовиставки «Крим - це Україна!», присвячені історії спротиву окупації Криму.

Цей день нагадує про важливість міжнародного права, неприпустимість порушення територіальної цілісності держав і необхідність захисту прав людини.

Фото доступні за покликанням.

Кiлькiсть переглядiв: 27