Шевченківські дні присвячені пам’яті та творчості Великого Кобзаря

9 березня 2024 року Україна відзначає 210 років від дня народження Тараса Шевченка – видатного українського поета, художника, громадського діяча та безперечно однієї з найвидатніших постатей нашого народу.

Шевченкове життя – символ тернистого шляху боротьби. Минають роки, століття, а гострота і сила його слова живе. Все його життя і творчість були присвячені українському народу. Поезію Тараса Шевченка перекладено більш ніж ста мовами світу. Наразі Шевченко – воїн і духовний символ боротьби українців за свободу і незалежність, за наше сьогодення і майбутнє.

Щороку в закладах загальної середньої, позашкільної освіти району проводяться Шевченківські дні присвячені пам’яті та творчості Великого Кобзаря. Під час проведення виховних заходів, тематичних уроків учителі та учні занурюються у глибини безсмертних творів, щоб відчути силу його патріотичного слова. Учні підготували реферати, стіннівки, постери, тематичні плакати, проведено літературні вітальні, вікторини, конкурси на кращого читця віршів Тараса Шевченка. Натхненне слово нашого національного Пророка, його вірші, думки, заклики та заповіт сьогодні є надзвичайно актуальними. Шевченківські дні – це завжди щиро, емоційно та патріотично.

Фотозвіт доступний за покликанням.

Кiлькiсть переглядiв: 34