Театральна творчість у ЦДЮТ №3

Нещодавно у світі відзначався Міжнародний день театру. Театр посідає особливе, виняткове місце в житті людини, робить наше життя яскравішим, насиченішим та допомагає краще розуміти себе та світ навколо. Основною формою театральної творчості є гра, а саме через гру відбувається навчання учнів. Отже, театр є природним та ефективним засобом розвитку дітей.

В комунальному закладі «Центр дитячої та юнацької творчості № 3 Харківської міської ради» вже вісім років поспіль працює «Ляльковий театр», яким керує Людмила Вавілкіна. Ляльковий театр – це дитячий колектив, в якому вихованці разом з керівником створили магічний світ, де реальність переплітається з уявою, а юні актори стають персонажами та ведуть глядачів у незабутні подорожі. Вистави цього самобутнього колективу вражають до глибини душі. Це і гумористичні історії, і казкові подорожі, кожна з них має свій унікальний пошук сенсу. Глядач може відчути радість персонажів, болі чи надії.

У воєнний час «Ляльковий театр» перейшов на дистанційну роботу та театральне життя цього колективу залишилось досить насиченим – вони активні учасники та незамінні ведучі всіх свят та масових заходів у закладі. У метрошколі вихованці гуртка постійно організують та презентують для дітей театральні інтелектуальні мініатюри, рухливі ігри, пізнавальні квести та вікторини.

В лютому 2024 року колективом створено відеопроєкт «Поетична Україна» з нагоди низки знаменних дат: дня народження Лесі Українки, Всесвітнього Дня поезії дня народження Тараса Шевченка, Всесвітнього Дня поезії, міжнародного дня театру.

А ми, глядачі, з нетерпінням чекатимемо можливості відвідати театральні вистави «Лялькового театру», щоб знову відчути силу мистецтва. Бажаємо театральному колективу подальшого розвитку та творчих знахідок!

Всі вистави, підготовлені дитячим колективом, можна переглянути на сайті закладу: https://cdyt3.klasna.com/uk/site/fotogalereya.html.

УouТube канал керівника колективу: https://youtu.be/INUT5DOiu4Q.

Фото доступні за покликанням.

Кiлькiсть переглядiв: 38