Літній оздоровчий період у закладах дошкільної освіти району

З метою оздоровлення дітей, забезпечення їхнього активного відпочинку в літній оздоровчий період в усіх закладах дошкільної освіти району забезпечується:
- максимально можливе перебування дітей на свіжому повітрі;
- відповідна віку тривалість денного сну;
- збалансоване харчування;
- оптимальна рухова активність;
- дотримання протягом дня повітряного та водного режиму, вимог до одягу і взуття при перебуванні дітей у приміщеннях і на майданчиках.

Упродовж дня з дітьми різних вікових категорій організують:
- різноманітні ігри,
- досліди та спостереження на майданчиках,
- індивідуальну роботу, читання, інсценування творів художньої літератури,
- різноманітні розваги.

Загартувальні процедури здійснюються на майданчиках з використанням стаціонарного і виносного обладнання (тіньових навісів, надувних басейнів, індивідуальних килимків тощо).

Для забезпечення оптимальної рухової активності дітей упродовж усього дня в закладах дошкільної освіти створюється активний руховий режим. Проводяться ранкова гімнастика, гігієнічна гімнастика після денного сну, щоденні фізкультурні заняття, музичні заняття, рухливі ігри, спортивні вправи, прогулянки-походи (дитячий туризм), екскурсії, цільові прогулянки за межі дошкільного закладу, праця, самостійна рухова діяльність, фізкультурне дозвілля та ін.

В усіх закладах району у раціон дошкільників включені свіжі соки, овочі та фрукти.

Система запланованих заходів розважального, пізнавального та оздоровчого характеру забезпечує необхідний рівень фізичного та психічного розвитку дітей!

/Files/images/__2019/20190802 2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 102