Всесвітній день домашніх тварин

Щороку 30 листопада відзначається Всесвітній день домашніх тварин. Свято було офіційно затверджено у Флоренції у 1931 році на Міжнародному конгресі захисників природи.

Офіційно День домашніх тварин в Україні не відзначається. Але це не привід не святкувати це добре й домашнє свято. Як сказав Антуан де Сент-Екзюпері, "ти у відповіді за тих, кого приручив". Пам’ятайте про це. І обов’язково почастуйте в цей день своїх вихованців чим-небудь смачненьким.

Всесвітній день захисту тварин дає людям можливість показати свою любов і повагу до тварин, визнаючи їх важливу роль в нашому житті. Підвищення обізнаності людей про становище тварин покликане забезпечити захист прав тварин.

В сучасному світі людина все далі відходить від природи. Спілкування з нею поступово заміщується соціальними мережами, комп'ютерними іграми, віртуальним світом.

Дуже часто ми забуваємо, що поряд з нами живуть вірні друзі – тварини. Вони відданими очима дивляться на нас, очікуючи уваги і любові.

Наші домашні улюбленці так багато роблять для нас: охороняють, дарують радість спілкування, а іноді, навіть, рятують життя, чекаючи від нас лише уваги. Вони для нас лише сторінка життя, а ми для них і є все життя.

В закладах дошкільної освіти наші педагоги провели тематичний день на підтримку Всесвітнього дня захисту тварин. Підготували бесіди для дітей про те, що поряд з ними не просто “живі іграшки” — хатні тваринки потребують тепла й турботи господарів. Розказали малятам про особливості догляду та правила безпечного поводження з домашніми тваринами. Наші малюки розказали та надіслали фото своїх улюбленців та розповіли, як вони доглядають за своїми улюбленцями. Також наші вихованці разом з батьками вирішили пофантазувати на тему тварин та підготували малюнки своїх друзів молодших.

Більше фото доступні за посиланням.

Кiлькiсть переглядiв: 43