Патріотично-виховні заходи у закладах освіти до Дня Української Державності

Сьогодні, 28 липня, у День Хрещення Київської Русі, в Україні, відзначається державне свято – День Української Державності. Цей День нагадує нам про тисячолітню історію державотворення нашої країни. Ми вшановуємо всі етапи нашого державотворення – від Русі до сьогодення, і всіх, хто доклав зусиль, щоб Україна відбулася як держава.

У закладах освіти Київського району сьогодні відбулися різноманітні патріотично-виховні заходи. Це і години спілкування для учнів за темами: «Україна: шлях у майбутнє», «Українське державотворення від давнини до сьогодення», «Досягнення і перспективи незалежної України», «Місце української держави у світовій спільноті», конкурси малюнків «Що для мене Україна?», «Українська державність», вікторини, інформаційні бесіди, учні відвідали онлайн-виставки «Символ твоєї свободи. 100 років Державного герба України» та «Воїни. Історія українського війська». В школах відбулися зустрічі-диспути «Мандрівка у минуле – становлення Української Державності», онлайн-зустрічі з учнями, де всі усвідомлювали, який нелегкий шлях становлення нашої держави. Проведено шкільну акцію «Ми Українці», під час якої діти представляли свої творчі музичні та естрадні виступи (https://m.youtube.com/watch?v=O94dDUepbNA&feature=youtu.be; https://m.youtube.com/watch?v=r9KOOBmgguw&feature=youtu.be)

З учнями переглянуто тематичні відео «Історія України за 15 хвилин», «ІстФакт. «Історія Тризубу», проведено бесіди на теми: «Берегти єдність, разом до Перемоги!», «Україна - єдина країна», «Україна починається з тебе», під час яких вчителі розповіли про цінність свята, про те як важливо знати історію та культуру свого народу та не дозволяти іншій країні присвоювати наші історичні здобутки.

Відбулися шкільні онлайн-акції «Що я скажу солдату Перемоги», «Подяка Захисникам України». Діти поділилися з українськими захисниками своїми думками, у слові та малюнках, виклали свою вдячність, захоплення, біль і тривогу, мрії про мир і ПЕРЕМОГУ.

На сайтах закладів освіти, на сторінках закладів у мережі Facebook, Telegram каналах розміщено інформаційні матеріали до дня Української Державності, оформлені фотовиставки «Україна в умовах незалежності», «Держава твориться перемогами».

А перевірити свої знання щодо наших державних символів і їхній історії можна, пройшовши тест «Вік тризуба, прапор-рекордсмен, змінений гімн: що ти знаєш про державні символи України?», розміщений на сайті Малої академії наук України.

У цього свята ще зовсім коротка історія, однак зараз воно набуло особливого значення. Повномасштабна війна росії змусила нас зрозуміти існування Української державності як існування власного життя, як надію на щасливе майбутнє дітей, надію на свободу і мир серед вільних та мирних народів Європи.


Галерея "День Української Державності "

Кiлькiсть переглядiв: 87