День пам’яті жертв голодоморів

25 листопада в Україні відзначається День пам’яті жертв голодоморів. З метою вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років, в закладах освіти Київського району було організовано та проведено виставки літератури, експозицій, які висвітлюють події, що пов’язані з Голодомором в Україні за темами: «Минуле стукає в наші серця», «Голодомор мовою фактів», організовано відвідування онлайн-виставці «Спротив геноциду» (на основі інформаційних матеріалів Українського інституту національної пам’яті), тематичні уроки, лекції, семінарі, бесіди, виховні години, засідання у форматі «круглих столів», учнівські конференції за темами: «Скорботна пам’ять поколінь», «Голод на Слобожанщині», «Крізь призму пам’яті і болю», вечори пам'яті «Твій біль Україна. Голодомор 1932-1933р.р.».

Учителі Київського району 23 листопада взяли участь у Міжнародному науковому форумі «Україна в епоху Голодомору: влада, опір, ідентичність», під час якого обговорювалися ідеї щодо популяризації наукового знання про Голодомор – геноцид Українського народу у публічній історії та шкільній історичній освіти.

У День пам’яті жертв Голодомору усі заклади освіти Київського району приєднаються до Всеукраїнської акції «Запали свічку», символом якої – вогонь, пам'ять, тепло, надія. Надія на те, що нам вистачить сил вистояти та перемогти, передати своє душевне тепло тим, хто зараз протистоїть ворогу на передовій аби більше цього ніколи не сталось.

https://drive.google.com/file/d/17IAAqFREK0cmppfS5RCnaf9ZgPb3OmZa/view

Фото доступні за покликанням.

Кiлькiсть переглядiв: 34