Засідання районних методичних об’єднань учителів 1-х та 4-х класів

19 грудня 2023 року відбулись засідання районних методичних об’єднань учителів 1-х та 4-х класів.

Учителі перших класів розглянули питання: «Формування у молодших школярів комунікативної компетентності», «Формування навичок здорового способу життя», «Розвиток критичного мислення молодших школярів». Обговорили питання «Книготерапія: як допомогти дитині подолати стрес».

Учителі: Близнюк І.П. (ХЛ № 16), Сумцова О.В. (ХЛМ № 133), Халімонова О.А. (ХЛ № 37), Оковіт Т.І. (ХЛ № 1) підготували цікаві презентації до своїх виступів. Використали корисні джерела для підвищення методичного рівня слухачів.

Цікавими і корисними були матеріали і методичного об’єднання учителів 4-х класів. Свій виступ за темою «Казкотерапія під час війни». Власні розробки та перший досвід представила учитель початкових класів ХЛ № 62 Должек Г.М. Вона розповіла про значення казкотерапії для дітей. Про те як прийшло рішення написати перші авторські казки. А зараз вони надруковані у багатьох збірках казок (Клуб домашніх улюбленців, Мандрівний вітер, Чароцвіт, Котя малюк та інші) та в журналах «Малятко», «Дошкільне виховання». Вчителька надала посилання колегам для безкоштовного використання казок у освітньому процесі

Про удосконалення освітнього процесу шляхом проведення уроків із застосуванням міжпредметної інтеграції розповіла Кузенко Г.В. (ХЛ № 9). Вона використовувала під час виступу інтерактивні вправи для вчителів.

З практичними порадами щодо здійснення формувального та рівнєвого оцінювання у початковій школі познайомила Сургай В.П. (ХЛ № 158). Це дуже важливе питання для учителів, учнів, батьків. Вікторія Павлівна продемонструвала власні підходи, які напрацювала за роки роботи в НУШ. Познайомила з інтерактивними прийомами за темою доповіді.

Гурко Т.П. (ХЛ № 1) розповіла про свій досвід роботи з використання асоціативної головоломки кроссенс на уроках у початкових класах.

Керівники РМО Волкова О.В. (ХЛ № 36) та Собка В.А. (ХЛ № 172) висловили слова подяки вчителям за відповідальне відношення до підготовки корисних матеріалів для учителів початкових класів.

Більше фото за покликанням.

Кiлькiсть переглядiв: 51