Заради збереження миру

Заклади загальної середньої освіти Київського району продовжують діяльність, спрямовану на популяризацію ідей миротворчості серед учнівської молоді. Учні та педагоги беруть участь у просвітницьких проєктах, онлайн-конференціях, долучаються разом з батьками до волонтерства. Наші діти, перебуваючи наразі у різних куточках світу, активно представляють Україну та Харків на міжнародному рівні.

Так, Адель Бєлих, учениця 8 класу Харківського ліцею № 55, в межах участі в міжнародних проєктах «Світ, у якому я хочу жити!», «Миротворчі табори» активно долучається до різноманітних заходів, своїм прикладом надихаючи однолітків. Перебуваючи влітку на відпочинку у міжнародному таборі в Бельгії, Адель згуртувала навколо себе однолітків, захопивши їх вивченням культурної спадщини країн, які вони представляли, познайомила їх з українськими піснями, нашою співучою мовою.

Мати Адель, Наталія Багмут, тренер із спортивних бальних танців, на волонтерських засадах працює з підлітками та дорослими – відвідувачами, співробітниками та волонтерами Українського комʼюніті центру «UkrainianVoicesRC». Наталія створила хореографічний колектив «Ластівки», із числа дітей, що зараз перебувають разом з родинами, в Бельгії. Викладач використовує танець як одну із форм арт-терапіїдля подальшої емоційної, пізнавальної, фізичної та соціальної інтеграції особистості.

Активну участь у миротворчій діяльності беруть і вчителі ліцею. Для зацікавлення дітей цим напрямком роботи учитель української мови та літератури Єрмолаєва Галина спільно з консультантами, учасниками миротворчих місій, викладачами закладів вищої освіти сектору безпеки та оборони, розробила курс з основ миротворчої діяльності.

За активну діяльність з виховання дітей та молоді в дусі культури, міжнаціонального спілкування, миру, демократії педагогів ліцею Ушакову Наталію, заступника директора з виховної роботи, Єрмолаєву Галину, учителя української мови та літератури, Багмут Наталію, керівника колективу спортивного бального танцю «Арабеск» відзначено Подякою дирекції молодіжних програм Міжнародної асоціації миротворців ООН "Солдати миру" AISP/SPIA, правління Громадської організації «Об'єднання миротворців ООН».

/Files/images/____2023-2024/зображення_viber_2023-12-22_11-54-48-763.jpg/Files/images/____2023-2024/зображення_viber_2023-12-22_11-55-08-608.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 118